Portefeuillehouder
Betsy Wormgoor
Joost van Oostrum

Omschrijving (toelichting)

  • We subsidiëren de kernfuncties van de bibliotheek, deze bijdrage is geïndexeerd. Vanaf 2024 start de Bibliotheek Oost Achterhoek met een nieuw beleidsplan. Het Rijk stelt budget voor jeugdlidmaatschap beschikbaar via de gemeenten via de algemene uitkering. Wij maken dit over naar de Bibliotheek Oost Achterhoek.
  • Het Rijk stelt vanaf 2025 structureel gemiddeld € 3 per inwoner per gemeente extra beschikbaar voor bibliotheken. Deze structurele middelen worden waarschijnlijk toegevoegd aan het gemeentefonds volgens een nader te bepalen verdeelmodel. Wij gaan op basis van de huidige berichtgeving uit van ongeveer € 132.000 extra per jaar. Zodra de definitieve uitwerking bekend is, worden deze middelen opgenomen in de reguliere P&C cyclus en bestemd voor de Bibliotheek Oost Achterhoek. 
  • We subsidiëren de (vrijwilligers van de) Dorpsböke in alle kleine kernen met een kleine financiële bijdrage. We evalueren de Dorpsböke. Wanneer nodig herijken we de subsidies aan de Dorpsböke (zie activiteit 'Strategie, beleid en innovatie').
  • We subsidiëren de lokale omroep Regio8 structureel.