Meer
Publicatiedatum: 22-05-2019

Inhoud

Terug

Uitvoeren interne audits.

Uitvoeren interne audits.
Portefeuillehouder
Joost van Oostrum

We organiseren jaarlijks een aantal audits om vast te stellen of onze processen goed verlopen en of we deze processen kunnen verbeteren. Uit uitkomsten van deze audits bespreken we met degene die bij de audit betrokkenen zijn, eventueel aangevuld met andere medewerkers uit de teams. Bij deze interne audits worden ook de resultaten van de verbeterpunten van het voorgaande jaar besproken.Toelichting

In oktober - november 2018 zijn de interne audits uitgevoerd. Dit jaar ging het om 14 interne audits.  Nieuw dit jaar was de gecombineerde controle van de salarisprocessen die de gemeente voor andere bedrijven doet. Het gaat hierbij om de SDOA, de ODA, St. Achterhoek Toerisme, Werkbaan Oost,THC en de SW medewerkers van Oost-Gelre en Winterswijk.  

De interne audits zijn goed verlopen.  De resultaten geven het beeld dat de interne processen in het algemeen goed verlopen.  De processen aanbesteden, subsidies en contractbeheer vragen onze extra aandacht. De resultaten van de interne audits worden gebruikt om de eigen interne processen te verbeteren. De resultaten worden ook doorgegeven aan de accountant om te gebruiken bij de jaarlijkse controles.

 

 

 

 

G
Kwaliteit
G
Tijd
G
Geld