Meer
Publicatiedatum: 22-05-2019

Inhoud

Terug

Promoten van technische beroepen.

Promoten van technische beroepen.
Portefeuillehouder
Gerjan Teselink

Binnen Berkelland en de regio is er nu en in de toekomst veel vraag naar mensen met een technische opleiding of achtergrond. Dit past ook bij Berkelland als onderdeel van de Smarthub regio. We werken bijvoorbeeld mee aan de Techniekdag, Open bedrijvendag etc.Toelichting

Het Technieklokaal was ook in 2018 van groot belang voor de eerste kennismaking met techniek (PO groep 7 / 8). Het (nieuwe) bestuur heeft zichzelf ook ten doel gesteld om op zoek te gaan naar mogelijke subsidies, nieuwe sponsoren en (andere) samenwerkingsverbanden.  Dit om ook voor 2019 en verder het Technieklokaal in stand te kunnen houden c.q. te kunnen uitbouwen.   

De regionale techniekdag is weer op 16 maart 2019. Dit jaar in Zelhem. Wellicht het jaar er op weer in Berkelland en dan is de gedachte om dit te koppelen aan een Open Bedrijvendag. 

Vanuit het Platform BV Berkelland / de Projectgroep "Werkgelegenheid, School en Bedrijf" was wederom aandacht aan vooral het buitenschools leren. In overleg met VO - instellingen en bedrijfsleven is gezorgd voor praktijklessen en stageplekken bij het lokale bedrijfsleven. In 2019 zal er een Open Bedrijvendag in Neede worden georganiseerd, waarbij leerlingen van het Assink Lyceum en de MaxX zullen helpen en praktijkopdrachten kunnen uitvoeren in het kader van kennis maken met het lokale bedrijfsleven.  

10 VMBO - scholen in de Achterhoek vormen samen met het bedrijfsleven, 4 opleidingsbedrijven en het ROC de STERA (Smart Technical Education Regio Achterhoek) -leerroute: een netwerk van opleidingsplaatsen, waardoor deze VMBO - scholen hun leerlingen elk technische keuzevak naar wens kunnen aanbieden.

G
Kwaliteit
G
Tijd
G
Geld