Portefeuillehouder
Arjen van Gijssel
Betsy Wormgoor

Omschrijving (toelichting)

  • We stellen een sport- en beweegvisie met uitvoeringskader. We nemen in ieder geval op:
    o    de evaluatie en doorontwikkeling van subsidieregelingen
    o    een visie en uitvoeringsprogramma op sportaccommodaties, inclusief zwembaden (zie volgende punt) 
    o    een actualisatie van het schoolzwemmen. 
  • We zijn in 2022 gestart met een inventarisatie op binnensportaccommodaties en zwembaden en de start van het proces om te komen tot een sportvisie en uitvoeringskader. We streven naar vaststelling eind 2023. Het budget voor dit project is opgenomen onder het speerpunt ‘toekomstbestendige accommodaties’.
  • We komen met een ‘transformatiefonds op nieuwe leest’. We gaan experimenteren met pilots preventie om door middel van inzet van sport en cultuur tot een toekomstige besparing in de voorliggende zorg te kunnen komen. We starten met de uitwerking na afronding van de sportvisie en het uitvoeringskader, vermoedelijk in 2024 of 2025. Een belangrijk aandachtspunt is de meetbaarheid van het succes van de pilot.
  • We voeren de uitvoeringsagenda van de cultuur- en erfgoedvisie uit. Wanneer er uit de samenleving projecten volgen die bijdragen uit de doelen van de cultuur- en erfgoedvisie en het uitvoeringsprogramma, kunnen we participeren. 
  • Er komt een uitvoeringsplan voor het verbeteren van de zichtbaarheid en beleefbaarheid cultuur en erfgoed. Dit plan willen we in het tweede kwartaal van 2023 opleveren. 
  • We ondersteunen initiatieven uit de samenleving waar nodig en waar het bijdraagt aan de sociale basis.