Portefeuillehouder
Hans van der Noordt

Omschrijving (toelichting)

We investeren in adequate onderwijshuisvesting. Dit doen we op basis van overleggen daarover met de verschillende schoolbesturen en samen hebben hiervoor een Integraal Huisvestingsplan 2020-2036 (IHP) opgesteld waarmee is ingestemd door de gemeenteraad. In het IHP is de fasering van plannen opgenomen. Indien nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven dan wordt dit plan geactualiseerd.

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

    

Geld (indicator)

R

Geld (toelichting)

Kosten onderwijshuisvesting Oekraine 

In het jaar 2023 hebben Oekrainse leerlingen onderwijs gevolgd aan de Julianastraat te Neede. De meeste kosten zijn gedekt vanuit een landelijke subsidie, maar dit geldt niet voor kosten die zijn gerelateerd aan het eigenaarschap. Een deel van deze kosten moeten nog in rekening worden gebracht bij de gebruikers volgens een staffel. Ook wordt er nog een aanvullende subsidie aangevraagd bij het Rijk, die een ander deel van de kosten kan compenseren. Door personeel verloop en administratieve uitdagingen is dit niet volledig afgerond in 2023. 

 

Huurkosten Lange Dreef en Willibrord

Voor de scholen Willibrord en (deels) VSO Korte Dreef betalen wij huur aan de vastgoedeigenaar. Voor VSO Korte Dreef geldt dit voor de hal Octopus, waar één op één onderwijs en gymonderwijs wordt verzorgd. Er wordt gekeken naar een structurele en toekomstbestendige oplossing hiervoor, mede in relatie tot de ontwikkelingen voor inclusief onderwijs. Tot die tijd wordt gebruik gemaakt van deze locatie.

Gymonderwijs

De kosten voor het busvervoer voor o.a. het zwemonderwijs zijn gestegen. Ook zijn de kosten voor het verstrekken van een vergoeding voor het gymonderwijs voor basisscholen zijn toegenomen. Dit is een wettelijke verplichting.