Omschrijving (toelichting)

Doelstelling en belang:
GGD NOG voert de Wet publieke gezondheid uit namens 22 colleges van B&W. Publieke gezondheid gaat over het beschermen en bevorderen van de gezondheid van de bevolking.
 
Zeggenschap/vertegenwoordiging:
Wethouder W.A. Wormgoor: Algemeen Bestuur
 
Deelnemers:
Aalten, Apeldoorn, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Doetinchem, Elburg, Epe, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Heerde, Lochem, Montferland, Nunspeet, Oldebroek, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Putten, Voorst, Winterswijk en Zutphen.
 
Programma:
De GGD NOG levert een bijdrage aan de programma’s 'Een toekomstbestendig Sociaal domein' en 'Sport en cultuur bewegen je!'.
 
Ontwikkelingen:
De GGD levert een zeer grote inzet op de bestrijding van het Coronavirus. Dit gaat met veel extra kosten gepaard. De inzet en de verwachting van de GGD is dat dit de gemeenten geen extra geld kost en dat alle kosten vergoed worden door het rijk.
Het algemeen bestuur (AB) heeft een Bestuursagenda voor de periode 2019–2023 vastgesteld. Hierin staan de belangrijkste uitgangspunten en prioriteiten voor de GGD in de jaren 2019-2023. De GGD werkt met gemeenten aan een uitwerking hiervan.
 
Risico’s:
De financiële risico’s zijn beperkt, de weerstandscapaciteit is voldoende.

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Samenwerking met GGD heeft laatste kwartaal in het teken gestaan van het ontwikkelen van het regioplan IZA en het opstellen van het Plan van aanpak GALA

De werkelijke uitgaven verschillen minder dan 5% met de begroting. 

Geld (indicator)

--

Geld (toelichting)