Portefeuillehouder
Gerjan Teselink

Omschrijving (toelichting)

In 2021 is ‘Beleef het in Berkelland’ vastgesteld inclusief een uitvoeringsprogramma voor de periode 2021-2024. In het uitvoeringsprogramma staat beschreven welke acties de komende jaren worden opgepakt en uitgevoerd waarmee wordt bijgedragen aan het behalen van de doelstellingen en speerpunten uit ‘Beleef het in Berkelland’.

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

We hebben ook in 2023 weer doorgewerkt aan projecten uit de uitvoeringsagenda 'Beleef het in Berkelland'. Zo is in januari 2023 door de raad het beleidskader verblijfsrecreatie vastgesteld. Het derde klompenpad 'het Bruilse pad' is gerealiseerd en in Neede zijn de kerkenpaden geïntegreerd in het Achterhoekse fietsroutenetwerk. Door studenten van het Saxion is gekeken naar de ontwikkelpotentie van de Berkel. De conclusies worden geïntegreerd in de nieuwe uitvoeringsagenda. We hebben de jaarlijkse drukbezochte netwerkdag georganiseerd met aandacht voor goede voorbeelden en review management. Bij Achterhoek Toerisme is de regiocoördinator voor Berkelland gestart. 

 

Daarnaast zijn we partner in de uitvoering van allerlei projecten uit de Regionale Vrijetijdsagenda Achterhoek. Zo is regionaal bijvoorbeeld een onderzoek vitaliteit dagattracties uitgevoerd en een Convention Bureau opgericht voor zakelijk toerisme.

Geld (indicator)

G

Geld (toelichting)

Er zijn geen bijzonderheden.