Portefeuillehouder
Betsy Wormgoor

Omschrijving (toelichting)

  • We subsidiëren dorpshuizen en kulturhusen.
  • We actualiseren in 2023 het subsidiekader voor dorpshuizen en kulturhusen aan de hand van nieuwe meerjaren onderhouds plannen.
  • We beheren en onderhouden musea en monumenten in eigendom van de gemeente.
  • We subsidiëren OZB van verenigingen. We gaan deze bestuursperiode aan de hand van onder andere de op te stellen sportvisie en uitvoeringskader en het beleidskader muziek-, kunst- en cultuuronderwijs, aan de slag met een evaluatie en doorontwikkeling van de subsidie voor sport- en cultuurverenigingen. 

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

De gemeente is o.a. eigenaar van het pand van Het Brandweermuseum en van twee monumentale panden van Museum De Scheper (De Villa en De Vuurrever). Museum De Scheper betaalt huur voor deze panden aan de gemeente.

Alle cultuur- en erfgoedverenigingen ontvangen jaarlijks een compensatie voor OZB. Bij de herijking van subsidies wordt opnieuw gekeken naar de subsidies aan verenigingen, de OZB wordt hierin meegenomen. 

Geld (indicator)

O

Geld (toelichting)

In 2023 waren verschillende (kostbare) onderhoudswerkzaamheden gepland aan de molen in Geesteren. Alleen zijn de bedrijven die dit werk kunnen uitvoeren zeer beperkt en is uitvoering in 2023 niet gelukt.