Omschrijving (toelichting)

De regels die wij als gemeente stellen hebben alleen zin als er ook daadwerkelijk op de naleving daarvan toegezien wordt. Ons Handhavingsbeleid zal, mede op basis van het risicoprofiel, worden geactualiseerd en in lijn gebracht met de landelijke en regionale standaarden. 
De gevolgen van de Wet Kwaliteitsborging, die gelijk met de Omgevingswet wordt ingevoerd, kunnen we nu nog lastig inschatten. De verwachting is dat er een zwaardere belasting/meer taken komen voor onze toezichthouders en handhavers.

Kwaliteit (indicator)

O

Kwaliteit (toelichting)

Het opstellen van een geactualiseerde en meer integrale Vergunningverlening, Toezicht en handhavingsstrategie vraagt meer tijd dan verwacht. Dit is kort toegelicht op de informatieavond IVP op 27 februari 2024. Op basis hiervan wordt een uitvoeringsprogramma 2024 opgesteld. Wij verwachten de geactualiseerde strategie en het eerste hierop gebaseerde uitvoeringsplan eind april 2024 gereed te hebben.

Geld (indicator)

R

Geld (toelichting)

De lasten zijn € 530.000 lager dan begroot.

Voor beveiligingsplannen resteert € 100.000 waarvoor een Europees aanbestedingstraject gestart is om dit in te zetten voor “Onbevoegd fysiek toegang gemeentehuis”.
Daarnaast resteert € 388.985 voor Kolkman asbest. Hiertegenover staat een bate voor hetzelfde bedrag (bijdrage provincie Gelderland). Deze functieverandering wordt in 2024 afgerond waarna dit bedrag uitbetaald wordt.