Portefeuillehouder
Anjo Bosman

Als gemeente moeten we ervoor zorgen dat schoolgym mogelijk is (wettelijke taak). Daarom beheren we binnensportaccommodaties. De huidige binnensportaccommodaties voldoen niet allemaal meer aan de eisen, worden onvoldoende gebruikt en/of zijn duur in beheer. Het is nodig om per kern te kijken naar de behoefte aan binnensportaccommodatie, de duurzaamheid daarvan en de samenhang met andere voorzieningen. Moderne toekomstbestendige voorzieningen passen bij de behoefte en zijn beter te exploiteren.
De onderzoeken in Ruurlo en Eibergen zijn (bijna) afgerond en leiden in 2022 tot investeringsvragen. Het onderzoek in Neede start in 2022. In Beltrum wordt gesproken over privatisering van de sporthal. Ook met Gelselaar (Benneker) zijn gesprekken gaande.
Het onderzoek naar de toekomst van de binnensportaccommodaties in Borculo is in 2021 afgerond en heeft geleid tot het beschikbaar stellen van geld voor de bouw van een sporthal op en herinrichting van het terrein op De Wildbaan, afgestemd op de nieuwbouw van het Staring College. Het projectbudget hiervoor wordt verantwoord bij het programma Fijn Leven.