Portefeuillehouder
Gerda ter Denge

Omschrijving (toelichting)

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Tijdens het keukentafelgesprek worden de verschillende mogelijkheden van ondersteuning voorgelegd aan de inwoner. Inwoners kunnen daarbij kiezen voor een persoonsgebonden budget (PGB). Inwoners worden hierover geïnformeerd in de algemene folder van Voormekaar:

“In plaats van een (maatwerk)voorziening kunt u ook zelf uw zorg regelen. U ontvangt dan van ons een persoonsgebonden budget (PGB). Wilt u dit liever dan een (maatwerk)voorziening, dan volgt er eerst een keuzegesprek hoe dit werkt, wat er van u wordt verwacht en of het passend is voor uw situatie. Meer informatie over een PGB leest u op www.pgb.nl, de website van de landelijke vereniging voor mensen met een persoonsgebonden budget.”

Geld (indicator)

G

Geld (toelichting)

In Berkelland gaan we zorgvuldig om met het inzetten van een PGB, omdat het beheren van een PGB ook wat van de inwoner vraagt.  Er is de afgelopen jaren sprake van een gestaag dalende lijn voor wat betreft de lasten, die nu tot stilstand lijkt te zijn gekomen. De lasten in 2021 zijn vergelijkbaar met de lasten in 2020.