Portefeuillehouder
Gerjan Teselink

Omschrijving (toelichting)

We willen combinatiefunctionarissen blijven inzetten om ervoor te zorgen dat kinderen onder leiding van professionals meer en beter gaan bewegen (voor, onder en na schooltijd). Datzelfde geldt voor het stimuleren van sport en bewegen door ouderen.
2020/2021 was het laatste jaar van de huidige afspraken over de inzet van de combinatiefunctionarissen. Deze afspraken zijn met een jaar verlengd tot en met het schooljaar 2021/2022. In het voorjaar van 2022 wordt de aanbesteding voor de nieuwe periode afgerond met een gunning.

Kwaliteit (indicator)

O

Kwaliteit (toelichting)

De combinatiefunctionarissen hebben kans gezien om tijdens de coronacrisis de jeugd zoveel mogelijk alternatieven te bieden om in beweging te komen en iets te doen met cultuur. Sportfederatie Berkelland, Muziek- en KunstWijs, de Bibliotheek Oost-Achterhoek en scholen hebben daaraan volop bijgedragen. Ook de Zomertoer, een zomerprogramma voor basisschoolleerlingen,  is doorgegaan in  aangepaste vorm. Daarbij is extra aandacht voor kinderen uit vluchtelinggezinnen en kinderen met een beperking.

Geld (indicator)

G

Geld (toelichting)