Portefeuillehouder
Gerda ter Denge

Omschrijving (toelichting)

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

In 2021 zijn er een veertigtal asbestboxen versterkt en er hebben ongeveer 50 particulieren gebruikt gemaakt van de gratis stort bij de daarvoor aangewezen asbest-brengpunten.

Via Agem kan men voor gesaneerde daken asbestsubsidie aanvragen. Er is voor ongeveer 50 locaties asbestsubsidie aangevraagd.

In 2021 zijn er 125 gesprekken gevoerd met agrariërs en eigenaren van asbestdaken in het buitengebied door WATEA. En er zijn 37 vouchers uitgegeven voor de begeleiding van de asbestsanering en/of een asbestinventarisatierapport. 

Geld (indicator)

G

Geld (toelichting)

In januari 2021 is de subsidieregeling voor de sanering van asbestdaken van start gegaan. In totaal is er € 71.000 aan subsidie verstrekt. Voor de kleine schuurtjes is er voor €32.000 uitgegeven aan gratis pakketten en stortkosten. In 2021 is € 200.000 bestemd voor het vouchers asbestsanering en/of asbestinventarisatierapport binnen het regionale project WATEA (keukentafelgesprekken eigenaren buitengebied).  Daarnaast is er een projectbudget asbest die onder meer gebruikt wordt voor inrichtingskosten en verwerking van subsidie aanvragen door Agem.