Portefeuillehouder
Gerjan Teselink

Omschrijving (toelichting)

Op basis van de Subsidieregeling ‘Transformatiefonds Sport 2020’ kunnen sportverenigingen ontwikkelplannen/-initiatieven indienen en een bijdrage krijgen van de gemeente voor de uitvoering ervan. Het gaat om ondersteuning van sportverenigingen naar toekomstbestendige (vrijwilligers)organisaties die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en sociale cohesie in de Berkellandse samenleving en een positieve gezondheid van inwoners. De indieningstermijn was in verband met de coronapandemie verlengd tot 1 april 2021.

 

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Het subsidieplafond van de regeling was eind 2020 al bereikt. Daarom heeft de gemeenteraad extra budget beschikbaar gesteld en is de subsidieregeling weer opengesteld in 2021. Alle initiatieven die op de wachtlijst waren geplaatst hebben we hierdoor alsnog kunnen helpen. Daarnaast zijn er nog 4 nieuwe initiatieven gesubsidieerd. Inmiddels is de subsidieregeling gesloten.

Geld (indicator)

O

Geld (toelichting)

Binnen deze regeling is voor ‘type B’ aanvragen van € 25.000 in eerste instantie 90% van het subsidiebedrag uitgekeerd. Het restant wordt na verantwoording bij de subsidievaststelling uitgekeerd. Door corona is er wat vertraging opgelopen en zijn de meeste ontwikkelplannen van verenigingen nog in uitvoering. Daarnaast is er een bedrag van € 15.000 overgebleven in de tweede tranche van de subsidieregeling in de periode juni t/m augustus 2021. De subsidieregeling is inmiddels gesloten.