Portefeuillehouder
Gerda ter Denge

Omschrijving (toelichting)

We gaan de komende jaren samen met inwoners en ProWonen actief aan de slag met een integrale wijkaanpak voor zowel de transformatie van de bestaande woningvoorraad (verduurzaming, levensloopbestendig) als het toekomstbestendig maken van de wijk Neede Noordoost. De gemeente heeft de regierol en werkt daarbij nauw samen met ProWonen.

 

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

In de eerste helft van 2021 is gewerkt aan de bestuursopdracht voor de integrale wijkaanpak in Neede Noord Oost. Deze opdracht is in nauwe samenwerking met ProWonen tot stand gekomen. Daarnaast is een subsidieaanvraag ingediend bij en toegekend door het Volkshuisvestingsfonds. Aanvullend hebben we een bijdrage vanuit de Provincie mogen ontvangen, voor de cofinanciering van de subsidie van het Volkshuisvestingsfonds. 

In de tweede helft van 2021 is gestart met het project. Hiervoor is een externe projectleider aangesteld. In de eerste maanden is gewerkt aan het opzetten van de projectorganisatie, de nadere uitwerking van de opdracht en de verkenningsfase. In de verkenningsfase wordt op verschillende onderwerpen de 0-situatie van Neede Noordoost in beeld gebracht. Het gaat hierbij onder andere om: demografische gegevens, stedenbouwkundige analyse, energieverbruik en het welzijn en de gezondheid van inwoners. Deze 0-situatie wordt gevisualiseerd op wijkposters (oplevering eerste helft 2022). Ten slotte is de participatie en communicatie in de wijk gestart door middel van een bewonersbijeenkomst in november en het verzenden van meerdere (nieuws)brieven. 

Geld (indicator)

O

Geld (toelichting)

Dit is een meerjarig project waarbij de lasten over meerdere jaren verdeeld worden.