Portefeuillehouder
Gerjan Teselink

Omschrijving (toelichting)

Achterhoek in Beweging heeft samen met een Stuurgroep en 3 projectgroepen gezorgd voor een uitvoeringsprogramma. Er is een beroep gedaan op een speciale SPUK-regeling (Specifieke Uitkering Sport) van het Rijk voor in totaal € 90.000 (voor 2020, 2021 en 2022) om de uitvoering van de acties mogelijk te maken.

 

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Het Rijk heeft positief 'beschikt' op ons verzoek om budget voor de uitvoering van het Lokaal Sport- en Beweegakkoord 'heel Berkelland Beweegt'. Voor 2021 heeft het Rijk het bedrag verdubbeld, waardoor er in totaal € 120.000 beschikbaar is/komt.
De stuurgroep is verantwoordelijk voor de inhoud en uitvoering van het Lokaal Sportakkoord en de inzet van de middelen. Dit is in lijn met de opzet van het sport- en beweegakkoord waarbij alle betrokken partners een gelijkwaardige rol vervullen. De SFB zorgt in opdracht van de stuurgroep voor de inzet van de middelen voor de activiteiten van de projectgroepen.
Vanuit alle projectgroepen zijn er door de partners projecten/activiteiten gestart. 

Geld (indicator)

G

Geld (toelichting)

De € 90.000 voor 2020 en 2021 zijn aan de SFB beschikt en zij zorgen voor het budgetbeheer in opdracht van de stuurgroep. Het gaat om geoormerkte middelen waarover verantwoording moet worden afgelegd. De dekking komt uit een speciale SPUK-regeling (Specifieke Uitkering Sport) van het Rijk.