Portefeuillehouder
Gerjan Teselink

Omschrijving (toelichting)

De Sportfederatie Berkelland ondersteunt verenigingen met advisering, procesbegeleiding en het organiseren van deskundigheidsbevordering. De SFB heeft een groot netwerk in het sociaal domein opgebouwd en is een belangrijke overlegpartner voor de gemeente. De SFB doet volop mee met Achterhoek in Beweging en is in 2020 gestart met het project clubkadercoach vanuit ‘Samen Denken, Samen Doen’.

 

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

In 2021 hebben we de subsidie aan de Sportfederatie Berkelland herijkt op inhoud en financiën. Dit betekent dat we de prestatieafspraken met de SFB tegen het licht hebben gehouden en opnieuw hebben geformuleerd in de verleningsbeschikking. Binnen de reguliere taak als verenigingsondersteunende organisatie heeft de SFB ook in 2021 als vraagbaak gefunctioneerd voor verenigingen  m.b.t. de coronacrisis. Ook hielden zij een oogje in het zeil over hoe verenigingen hun activiteiten wederom weer oppakten.  

 

Geld (indicator)

G

Geld (toelichting)

De herijking van taken van de Sportfederatie Berkelland heeft een besparing van € 10.000 opgeleverd. Hiermee is voldaan aan de opdracht vanuit Berkelland in Balans.