Portefeuillehouder
Gerda ter Denge

Omschrijving (toelichting)

We voegen gericht woningen toe aan de voorraad. We bieden ruimte voor goede, innovatieve woningbouwplannen in al onze kernen en buitengebied op basis van de vastgestelde ‘lokale kwaliteitscriteria Berkelland’ en de woningbouwopgave per kern.  Ook is er aandacht voor de huisvesting van bijzondere doelgroepen zoals arbeidsmigranten. Voor het buitengebied verkennen we welke toevoeging van woningen wenselijk is in relatie tot vrijkomende agrarische bebouwing.

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Op basis van de lokale Kwalitatieve criteria voor woningbouw is afgesproken is dat de woningbouwbehoefte jaarlijks wordt geactualiseerd op basis van monitoring en inzichten. Met deze actualisatie hebben we een kader voor de woningbouwprogrammering voor het volgende jaar en beschikken we over een basis om tot een herijking van de locatie afwegingen op kernniveau te komen. In 2022 gaan we verder met de concretisering van potentiële locaties.

Geld (indicator)

O

Geld (toelichting)

Middelen zijn met name ingezet om woningbouwlocaties te verkennen en de planvoorraad te vergroten.  We hebben in 2021 een subsidie van  € 25.000 toegekend gekregen van de provincie Gelderland voor projectbegeleiding. Van het totale budget van € 125.000 is er  € 58.000  uitgeven. Tegenover deze uitgave staat de dekking van de provincie €  25.000.  Het vergroten van de planvoorraad heeft een lange adem.