We bepalen waar mogelijk samen met inwoners en ondernemers de (her)inrichting van onze wegen en paden.
Omschrijving (toelichting)
We onderhouden onze wegen op basis van het afgesproken kwaliteitsniveau ‘overwegend laag’. We overleggen (in het kader van wijk- en kerngericht werken) daarbij met inwoners en andere belanghebbenden of de wegfunctie en -inrichting nog past bij het gebruik en maken samen het ontwerp binnen de mogelijkheden die we hebben.
Kwaliteit (indicator)
Kwaliteit (toelichting)
We gaan bij alles wat we doen op het gebied van verhardingen in de openbare ruimte uit van het afgesproken kwaliteitsniveau ‘overwegend laag’. Vanuit de vakgroep wegen pakken we met name onderhoudswerkzaamheden en monodisciplinaire (wegen)projecten op. We voeren stakeholderanalyses uit en informeren aanwonenden en belanghebbenden over het hoe en waarom van de maatregel. Afhankelijk van de maatregelen ligt de nadruk op informeren en raadplegen. Bij monodisciplinaire investeringsprojecten participeren we waar dat past op het niveau van meebeslissen.
De integrale (multidisciplinaire) projecten worden uitgevoerd binnen het gebiedsteam. Daar komt ook de integraliteit met de projecten vanuit het wijk- en kerngericht werken tot stand. Binnen die activiteiten is 'wegbeheer' een stakeholder en vanuit die rol overleggen we met inwoners en andere belanghebbenden of de functie en de inrichting van de weg of verharding nog past bij het gebruik. We maken samen het ontwerp binnen de mogelijkheden die we hebben. Daarbij gebruiken we het instrument `Ambitiegericht beheer`. Met dit instrument stellen we met een bepaalde buurt of straat op basis van een aantal maatschappelijk thema´s ambities vast. Die ambities krijgen dan vorm in het herinrichtingsplan. Deze aanpak draagt bij aan een beter gedragen, beter beheerbaar en bovendien duurzamer en meer toekomstbestendig plan.