Portefeuillehouder
Gerjan Teselink

Omschrijving (toelichting)

Als gemeente moeten we ervoor zorgen dat schoolgym mogelijk is (wettelijke taak). Daarom beheren we binnensportaccommodaties. De huidige binnensportaccommodaties voldoen niet allemaal meer aan de eisen, worden onvoldoende gebruikt en/of zijn duur in beheer. Het is nodig om per kern te kijken naar de behoefte aan binnensportaccommodatie, de duurzaamheid daarvan en de samenhang met andere voorzieningen. Moderne toekomstbestendige voorzieningen passen bij de behoefte en zijn beter te exploiteren.
In 2019 voerden we het eerste haalbaarheidsonderzoek uit in Ruurlo. Eenzelfde soort onderzoek is gestart in Eibergen en Borculo. 

 

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

De gevolgen van de corona-maatregelen voor de exploitatie van de gemeentelijke (binnen)sportaccommodaties zijn nog niet in beeld.

Geld (indicator)

O

Geld (toelichting)

Er wordt structureel een stelpost opgenomen voor de nadelige financiële effecten van het sportbesluit van € 42.500. Dit nadelige effect is het afgelopen jaar niet werkelijkheid geworden. Omdat de inkomsten uit de SPUK onzeker zijn worden deze met enige voorzichtigheid begroot. Het uiteindelijk bedrag dat hieruit werd verkregen van € 87.000 is hoger uitgevallen. Het onderhoud van sportaccommodaties wordt ieder jaar begroot. In de praktijk is hier in 2021 minder op uitgevoerd.  Op het onderdeel schoonmaak is er i.v.m. een nieuw bestek inmiddels een begrotingswijziging doorgevoerd.  Ten aanzien van de accommodatie onderzoeken is er nog sprake van projectbudgetten die wel bestemd maar nog niet allemaal volledig besteed zijn.