Omschrijving (toelichting)

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Voor inhoudelijke informatie verwijzen we u naar de paragraaf bedrijfsvoering.

Geld (indicator)

O

Geld (toelichting)

Personeel: € 165.000
Door de krapte op de arbeidsmarkt zijn er een aantal vacatures niet of niet tijdig ingevuld. Hierdoor bedraagt het voordeel op het personeel circa € 165.000.

 

Ruimtelijke ordening: € 90.000
Het voordeel op de ruimtelijke ordening bedraagt € 90.000. Dit voordeel ontstaat doordat inwoners meer zijn gaan bouwen en verbouwen in 2021. Dit leidt ook tot meer kleinere bestemmingsplanwijzigingen. Dit voordeel wordt gezien als een effect door corona. 

 

Bijdrage omgevingsdienst Oost Achterhoek: € 130.000
Het voordeel op de ODA bedraagt circa € 130.000 doordat er in minder diensten zijn afgenomen. Bij de verleningen van vergunning waren er toenames, maar op de overige activiteiten zijn er minder uren afgenomen dan geraamd.   

 

Voorziening pensioenen: € 278.000
In 2021 hebben we geen toevoeging aan de voorziening pensioenen wethouders gedaan. De grondslagen (de rekenrente en de sterftetafel) op basis waarvan de pensioenen worden berekend zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar. Daardoor hoeven we geen extra middelen opzij te zetten.  

 

Opleidingsbudget: € 276.000
Het voordeel op het opleidingsbudget bedraagt € 276.000. Dat komt voornamelijk door de hoge werkdruk bij de medewerkers en corona. Hierdoor was het lastig voor de medewerkers om een opleiding te volgen.