Omschrijving (toelichting)

We zetten Stichting Culturije (voorheen Stichting Muziek- en Kunstwijs) in om in het basisonderwijs muziek-, kunst- en cultuureducatie vorm te geven. Hierbij proberen we zoveel mogelijk de verbinding te maken met lokale culturele verenigingen/organisaties.
Dankzij de financiële bijdrage van de Stichting Culturije kunnen we tot en met 2024 blijven deelnemen aan het Achterhoekse Cultuur- en erfgoedpact. Samen met 9 Achterhoekse gemeenten werken we aan het versterken van culturele identiteit en leefbaarheid in de Achterhoek, met als dragers cultuur, erfgoed en amateurkunst.

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Culturije is een belangrijke uitvoeringspartner van ons cultuur -en erfgoedbeleid. Daarnaast vervullen zij een essentiële rol bij het ontwikkelen van een stevige sociale basis. Culturije werkt veel samen met andere partners, zoals de sportfederatie en de bibliotheek en de musea. Met deze integrale werkwijze dragen zij bij aan een grotere impact voor de burgers. Culturije vervult sinds 1 juli de rol van cultuur -en erfgoedcoach, daarmee zijn zij nu hèt loket voor de organisaties en verenigingen in Berkelland. Culturije verzorgt daarnaast cultuureducatie in het basisonderwijs en is een belangrijke partner in de regionale Cultuurcoalitie die binnen het Cultuur -en Erfgoedpact Achterhoek de belangrijkste spelers zijn.

Geld (indicator)

G

Geld (toelichting)