Portefeuillehouder
(inactive) Gerda ter Denge

Omschrijving (toelichting)

Met het uitvoeringsprogramma geven we een impuls aan nieuwe initiatieven. In 2021 hebben we het uitvoeringsprogramma grotendeels geëvalueerd en is bepaald welke plannen we ook in 2022 en verder willen continueren. Het gaat dan onder andere om de inzet van de POH-jeugd, de Berkellandwijzer en het preventieplatform jeugd. In 2022 evalueren we de inzet van het platform vrijwilligers, het mantelzorgsteunpunt, de dorpskamer en het meedoenarrangement voor volwassenen. We richten ons op preventie, waarbij we zoveel mogelijk samenwerken met voorliggende voorzieningen en de zorgverzekeraar.

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Het uitvoeringsprogramma Samen denken, Samen doen is in 2022 afgerond. De laatste projecten zijn daarin geëvalueerd in de verantwoordingsrapportage sociaal domein. Daarin is besloten bepaald beleid structureel in zetten en ander beleid te beëindigen. De verordening sociaal domein Berkelland is wederom voorzien van de benodigde updates en vastgesteld door de gemeenteraad. Een belangrijke ontwikkeling is de afronding van de pilot Meedoenarrangement en de dorpskamer (deze laatste wordt verantwoord in activiteit 'Wanneer een inwoner een wens heeft voor ondersteuning of begeleiding kijken we eerst wat deze inwoner zelf kan. Daarnaast organiseren we meer algemene voorzieningen als steunpunt in de kern/wijk.').

De pilot Meedoenarrangement is in 2022 afgerond. Bijna 350 inwoners van Berkelland hebben gebruik gemaakt van het arrangement. Hierbij het grote merendeel van het budget besteed aan materiële goederen. We vinden het goed om te zien dat inwoners van onze gemeente de weg naar dit arrangement hebben gevonden. In de brede(re) evaluatie van het minimabeleid wordt de afweging gemaakt of en op welke manier het arrangement een plek krijgt in een toekomstbestendig minimabeleid.

Geld (indicator)

G

Geld (toelichting)

Het uitvoeringsplan Samen denken Samen doen is na dit jaar afgesloten. Er resteert van het oorspronkelijk bedrag bij aanvang (€ 2.435.000) nog € 131.000.