Portefeuillehouder
Joost van Oostrum

Omschrijving (toelichting)

Voor deze activiteit is in de periode 2018-2022 € 2,5 miljoen beschikbaar gesteld.
Er zal tot en met 2022 ongeveer € 1,6 miljoen worden besteed aan het Naoberfonds, de
doorontwikkeling wijk- en kerngericht werken en extra ondersteuning aan wijken en kernen, onder andere in de vorm van bijdragen aan concrete projecten. Zo gaat er een bijdrage naar het
verkeersonderzoek in Ruurlo, naar de 'Dorpendeal Rekken' en diverse andere projecten.
De intentie is om het resterend bedrag te reserveren voor het continueren van het Naoberfonds (voor 4 jaar) omdat er na 2022 opnieuw dekking moet worden gevonden voor financiering van het Berkellands Naoberfonds.

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Naast het uitvoeren van concrete projecten in en met onze samenleving werken we o.a. met het Naoberfonds. Doel is om inwoners te stimuleren om initiatieven te nemen en uitvoeren die de Berkellandse samenleving verbeteren, versterken en de leefbaarheid vergroten. Na de coronatijd zijn 18 initiatieven ingediend waarvan er 12 zijn gehonoreerd, 5 afgewezen met advisering van andere subsidiekanalen en 1 werd ingetrokken.

Geld (indicator)

R

Geld (toelichting)

We hebben op de activiteit ‘ontwikkeling wijken, buurten en kernen’  € 164.000 meer uitgegeven dan begroot.  Dit komt doordat het gebiedsgericht werken in 2022 vol op stoom was en er veel projecten zijn uitgevoerd met de samenleving. Deze projecten zijn gefinancierd uit de eenmalige middelen ‘Samen investeren in Berkelland’ voor de periode 2019 tm 2022.  Binnen dit budget was hiervoor nog geld beschikbaar omdat in eerdere jaren  minder projecten zijn uitgevoerd dan destijds begroot.