Omschrijving (toelichting)

Het lokale sport- en beweegakkoord 'Heel Berkelland beweegt' is in oktober 2020 ondertekend door 80 deelnemers. Er is een projectorganisatie met een Stuurgroep en 3 projectgroepen die zorgen voor de uitwerking van drie speerpunten: 

- Toekomstbestendig sportlandschap
- 18+ toeleiden naar sport/beweging
- Gezonde generatie

De projectorganisatie krijgt via de gemeente geld van het Rijk op basis van een speciale regeling om de uitvoering van de acties mogelijk te maken. De stuurgroep is verantwoordelijk voor de inhoud en uitvoering van het Lokaal Sportakkoord en de inzet van de middelen.

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

In 2022 zijn er diverse projecten en activiteiten in relatie tot verenigingen of op het gebied van toegankelijk doormiddel van het uitvoeringsbudget Lokaal Beweeg- en Sportakkoord mogelijk gemaakt. Voorbeelden daarvan zijn de sportcarrousel 'Unieke Jongeren', leefstijlproject 'Skills4Life' en de Diabetes-challenge. 

Geld (indicator)

O

Geld (toelichting)

In 2022 zijn er vanuit het ministerie van VWS extra middelen beschikbaar (€ 26.000) gesteld voor de uitvoering van de lokale sportakkoorden. Deze middelen zijn aanvullend gesubsidieerd aan de Sport Federatie Berkelland die als externe partij zorgdraagt voor de uitvoering en beheer van de financiële middelen.