Portefeuillehouder
Hans van der Noordt

Omschrijving (toelichting)

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Er zijn 18 landschapsprojecten vanuit de landschapsregeling afgerond in 2022. Dit zijn vooral kleinschalige projecten bij voornamelijk particulieren en buitenlui zoals aanleg van poelen, houtsingels, houtwallen, bomenrijen, knotbomen en hoogstamfruitboomgaarden. Het budget voor natuur- en landschapseducatie is vanwege corona en ziekte in samenspraak met IVN, de agrarische natuurvereniging en de provincie overgeheveld naar uitvoering van landschapsprojecten. 

Er is 3 hectare akkerrand ingezaaid bij agrariërs en particulieren. In 2022 is ongeveer 5 strekkende kilometer berm van gemiddeld 3 meter breed uitgezet en hersteld. Ook is circa 5 strekkende kilometer aan uitgezette berm aangeplant met struiken en/of bomen.

Het plan meer bomen in Berkelland bestaat uit 4 onderdelen: inplanten van bermen, actie Boomwensplekken, ‘Een boom voor elk Berkellands gezin’, en ruimte bieden voor een gedenkbos. In 2022 is doorgegaan met het inplanten van diverse bermen met bosplantsoen en bomen, om zo linten te vormen met een hoge waarde voor de biodiversiteit. De actie boomwensplekken met succes uitgevoerd in 2022, met ruim 220 bomen die ingeplant zijn. 

Geld (indicator)

G

Geld (toelichting)

Er zijn geen bijzonderheden te melden.