Portefeuillehouder
Hans van der Noordt

Omschrijving (toelichting)

Dit doen we onder andere via onze deelname aan de Bedrijvenkring Berkelland, Smarthub Achterhoek en werkgroep werkgelegenheid, bedrijf en school (PO, VO, MBO, HBO, WO). We zetten in op onderwijs voor en promotie van kansrijke sectoren zoals techniek en zorg en proberen samen met alle betrokkenen ons arbeidspotentieel (jong en oud) zo goed mogelijk te laten aansluiten op de (toekomstige) vraag vanuit de markt (bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties).

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Dit onderwerp is een vast agendapunt op de agenda van de Bedrijvenkring en ondernemers vinden steeds beter zelf de aansluiting op het onderwijs (Ze verzorgen zelf aanvullende leertrajecten).

Er is veel aandacht voor de doorlopende leerlijn binnen techniek. Dit o.b.v. het Sterk techniek Pact (VO) en ook de samenwerking met het technieklokaal (PO). Gemeente en Bedrijvenkring sluiten bij overleggen aan.

In 2022 is er vanuit de Bedrijvenkring en gemeente frequent contact geweest met VO - scholen inzake het Sterk Techniek Pact. Daarnaast zijn er ook gesprekken geweest met het technieklokaal in Borculo. Dit om nadruk te leggen op doorlopende leerlijnen in de techniek en een goede aansluiting op de (vraag vanuit) de arbeidsmarkt.

Ook is er in 2022 in het kader van de Week van de Ondernemer een startersbijeenkomst gehouden bij het technieklokaal in Borculo. Enerzijds met als doel leren van elkaar en netwerken. Anderzijds om vooral ook nadruk te leggen op het arbeidsmarktvraagstuk in de techniek.

Geld (indicator)

G

Geld (toelichting)