Portefeuillehouder
Anjo Bosman

We gaan de komende periode ook de extra middelen voor het verbeteren van het groenonderhoud verder aanwenden. Er is een uitvoeringsplan opgesteld om deze middelen zo effectief en efficiënt mogelijk in te zetten. We gebruiken deze middelen om achterstallig onderhoud weg te werken, maar ook om groen zo vorm te geven dat het onderhoud structureel goedkoper kan.



Toelichting

G

Kwaliteit

Net als in 2020 zijn in 2021 diverse slechte groenvakken opnieuw ingericht. Er zijn plannen in voorbereiding en in uitvoering waarbij groengebieden verbeterd worden. Plannen worden zoveel mogelijk integraal opgepakt, samen met inwoners. Voorbeelden zijn de aanpak van dichtgegroeide poelen in onder meer Eibergen, het gebied aan de Oranjelaan in Neede en de Prunusstraat in Borculo. 

Gezien de geplande bezuinigingen zal een deel van het budget voor de verbetering van groenvoorzieningen worden ingezet voor het omvormen naar groentypen die in de toekomst minder onderhoud vergen. Zo is er een start gemaakt met de ontwikkeling van meer bloemrijk gras in de kernen.  Hiervoor is ook een machine aangeschaft om binnen de bebouwde kommen met onze eigen dienst bloemrijk gras te kunnen beheren. Tegelijkertijd is dit gunstig voor de ecologische waarde. 

G

Tijd

G

Geld