Portefeuillehouder
Betsy Wormgoor

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Met de komst van het Gezond en Actief Leven Akkoord, het Integraal Zorgakkoord en het Wonen Ouderen Zorg en Ondersteuning zetten we integraal in op de bescherming en bevordering van de gezondheid van inwoners. In het derde kwartaal van 2023 is het plan van aanpak opgesteld. De thema's waar we lokaal en regionaal aan werken zijn één tegen eenzaamheid, valpreventie, aanpak overgewicht kinderen, gezonde leefstijlinterventies volwassenen, kansrijke start, terugdringen gezondheidsachterstanden, gezonde leefomgeving, versterken van de sociale basis, gezonde leefstijl, voorkomen middelengebruik, mentale weerbaarheid en - gezondheid, vitaal ouder worden, welzijn op recept en mantelzorg.

Regionaal is er gestart met de werkgroepen voor de uitvoering van de ketenaanpakken. Hier neemt Berkelland aan deel. Lokale werkgroepen zijn gestart. De invulling van de begroting is herzien en daar waar nodig aangepast.  Vanuit de begroting wordt een lokale projectleider gefinancierd. Deze nieuwe medewerker start half augustus. Er is een programmateam opgericht welke maandelijks bij elkaar komt om de voortgang van de uitvoering en de begroting te bespreken. 

Geld (indicator)

R

Geld (toelichting)

De subsidie van de dorpskamers wordt gefinancierd  vanuit de reserve voor een bedrag van € 155.000, daarbovenop is een bedrag van € 11.131 voor de indexering opgenomen. Voor de SPUK GALA is er een bedrag van € 504.000 opgenomen als een last en een baat.