Portefeuillehouder
Betsy Wormgoor

Kwaliteit (indicator)

O

Kwaliteit (toelichting)

Mantelzorg
De toegang tot mantelzorgregelingen is vereenvoudigd. Vanaf 2024 hoeft het mantelzorgcompliment niet jaarlijks opnieuw te worden aangevraagd en de mantelzorgregeling voor huishoudelijk hulp is voor meerdere jaren vastgesteld. Er is gestart met een nieuwe klankbordgroep Mantelzorg met ervaringsdeskundigen die input geven voor het ondersteuningsaanbod in Berkelland. Regionaal wordt onderzocht of het mogelijk is om gezamenlijk op te trekken rondom respijtzorg voor mantelzorgers. De schaalgrootte van de regio geeft meer mogelijkheden tot het tot uitvoering brengen van respijtzorg. 

Vrijwilligers
Er is gestart met een netwerk informele zorg, waaraan organisaties (professionele – en vrijwilligersorganisaties) deelnemen die vrijwilligers inzetten in zorg en welzijn. Doel is verbindingen leggen en kennis en ervaringen delen. In samenwerking en afstemming met Naoberfonds, Bedrijvenkring, Culturije en Sportfederatie Berkelland zijn themabijeenkomsten georganiseerd voor vrijwilligersorganisaties en inwonerinitiatieven. 
Op de digitale vrijwilligersvacaturebank zijn in 2023 ruim 50 nieuwe vacatures geplaatst en 15 verzoeken voor burenhulp, ongeveer 120 organisaties zijn geabonneerd op de digitale nieuwsbrief.

Geld (indicator)

G

Geld (toelichting)