Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

De kwaliteit van het onderhoud van groen staat onder druk door beperkte onderhoudsbudgetten. Om binnen de onderhoudsbudgetten het groen in de dorpen en op de begraafplaatsen te kunnen onderhouden, zijn veel groenvakken omgevormd naar goedkoper te beheren groentypen. Het gaat vooral om het omvormen van gazons naar bloemrijk gras (ecologisch) Ook is de oppervlakte met de duurste groentypen, zoals vaste planten en hagen, verminderd. Dit heeft invloed op hoe de omgeving er uitziet.

Geld (indicator)

O

Geld (toelichting)

Veel kosten zijn gestegen, waaronder brandstof, lonen en materialen; het is moeilijk om met de bestaande budgetten het afgesproken onderhoudsniveau te realiseren. 

Er is extra budget nodig voor achterstallig onderhoud van vijvers en poelen. Vanuit Samen Investeren in Berkelland zijn afgelopen jaren al enkele poelen en vijvers aangepakt. In 2024 is er € 25.000 extra benodigd voor nog enkele resterende poelen. 

Van de reserve voor het aanpakken van de speelvoorzieningen wordt het laatste deel i.c. € 59.000 nu via de berap beschikbaar gesteld.