Meer
Publicatiedatum: 17-10-2017

Inhoud

Terug

We zoeken o.a. samen met andere partijen naar werkplekken liefst in de eigen woonomgeving voor medewerkers die voorheen bij Hameland, Beschut Binnen, werkten.

We zoeken o.a. samen met andere partijen naar werkplekken liefst in de eigen woonomgeving voor medewerkers die voorheen bij Hameland, Beschut Binnen, werkten.
Portefeuillehouder
Han BoerToelichting

G
Kwaliteit

Eind 2015 startte in de gemeente Berkelland de pilot Beschut Werk Neede. Deze pilot had tot doel te onderzoeken welke mogelijkheden er binnen de gemeente zijn om lokale werkplekken te creëren voor medewerkers van Beschut Binnen. We hebben gesproken met zorgaanbieders en sociaal ondernemers. Hieruit is eind 2016 een samenwerkingsverband ontstaan tussen Lijstenmakerij Martin, zorgaanbieder Zozijn en de gemeente Berkelland. Sinds begin 2017 werken vijftien medewerkers van beschut binnen Hameland op passende werkplekken bij de lijstenmakerij en Zozijn. Zowel de medewerkers als de inleners en de gemeente zijn tevreden over de nieuwe manier van werken. De pilot wordt in de loop van 2017 op de voet gevolgd en eind 2017 geëvalueerd.

G
Tijd

Het doel is alle medewerkers die nu nog beschut binnen werken bij Hameland te plaatsen op een lokale werkplek die past bij wat zij aankunnen. Gezien het succes van de pilot in Neede, wordt er nu ook in de andere kernen gezocht naar mogelijkheden bij lokale ondernemers en/of zorgaanbieders. Er bieden zich op dit moment enkele mogelijkheden aan. Hierdoor hebben wij er vertrouwen in dat we voor juli 2019 iedereen lokaal een werkplek kunnen bieden.

O
Geld

De pilot moet nog geëvalueerd worden. Aandachtspunt is wel dat het begeleiden van de medewerkers op de werkplek behoorlijk veel tijd kost en dus ook geld. Dit is een aandachtspunt binnen de evaluatie.