Meer
Publicatiedatum: 17-10-2017

Inhoud

Terug

Onderzoek naar het energieneutraal maken van 35 gemeentelijke gebouwen en het stimuleren van scholen elektrisch neutraal te worden.

Onderzoek naar het energieneutraal maken van 35 gemeentelijke gebouwen en het stimuleren van scholen elektrisch neutraal te worden.
Portefeuillehouder
Joke PotToelichting

19 van de 35 gemeentelijke gebouwen zijn onderzocht. Rapportages worden in oktober/november verwacht .

Ook scholen zijn gestimuleerd om mee te doen. De St Joris school in Borculo is elektrisch energieneutraal geworden. Het schoolbestuur van Oponoa wil vijf locaties verduurzamen.

G
Kwaliteit
13-09-2017

Na check op het gebouwenbestand van de gemeente worden 19 van de 35 gebouwen onderzocht. Rapportages voor alle 19 worden in oktober verwacht . Scholen zijn gestimuleerd mee te doen via een schriftelijke benadering  van de schoolbesturen in 2014.  Begin 2017 is dit in een OGOO vergadering   opnieuw onder de aandacht gebracht in samenwerking met Slimopgewekt die daar een goede business case voor ontwikkeld heeft. Tot op dit moment is alleen de St Joris school in Borculo elektrisch energieneutraal geworden. Het schoolbestuur van Oponoa heeft zich begin 2017 beraden over negen scholen maar zag   opnieuw af van deelname aan beschikbare energieregelingen. In de zomer van 2017 is nog geen nieuwe besluitvorming vanuit het Oponoa bestuur en andere schoolbesturen vernomen.  


G
Tijd
G
Geld